KERN Trainingen

'Van Imprint naar Empowerment', training voor overlevenden van verkrachting

Wil jij jezelf vrij maken van je verkrachtingservaring?

Verkrachting is geen populair thema, vooral niet bij mensen die verkracht zijn. Vaak houden we lang ons mond en doen alsof er niets gebeurd is. Maar verkrachting laat sporen achter in ons geheugen, ons lichaam en ons gedrag. Soms levenslang.

Hoe zou het zijn om je daar vrij van te maken? Om je weer thuis te voelen in je eigen huid? Hoe zou het zijn als je weer kon vertrouwen op jezelf en relaties in de toekomst? Hoe zou het zijn om je krachtig te voelen in de keuzes die je maakt, ook erotisch gezien?

10/10 gaan we met een groep vrouwen over de streep. We verkennen met elkaar de vele gevolgen van verkrachting: het gevoel van schuld, van schaamte, ontkenning, de reactie van de buitenwereld, de reactie van daders. Het lijkt een zwaar thema maar de training is een directe uitnodiging om je vrij te maken van wat er gebeurd is. Om niet langer gebukt te gaan onder slachtofferschap. Met veel warmte, begrip, kennis, stevigheid en ook de nodige humor wordt je ontvangen door professionals en ervaringsdeskundigen Ellemieke Hemmers en Eline van Rijn. Na een hele middag met elkaar werken verlaat je de training met warmte en opluchting in je hart, vertrouwen in jezelf en ontspanning in je lijf.

Naast ruimte voor je persoonlijke ervaring en gevoelens krijg je concrete en wetenschappelijke kennis aangeboden, hierdoor ga je jezelf, je gevoelens en reacties beter begrijpen.We doen oefeningen die de ervaringen die je met je meedraagt transformeren in gebeurtenissen die je recht aan kunt kijken zonder uit balans te raken. En we creëren bewustzijn en daadkracht die er op gericht zijn om te voorkomen dat het nog een keer gebeurd. Je leert grensoverschrijding herkennen en hoe je jezelf hier tegen kunt beschermen.

Voor wie:

overlevenden van verkrachting man en vrouw, de verkrachting heeft meer dan een jaar geleden plaatsgevonden of je hebt al een emdr traject doorlopen.

Het is belangrijk dat je emotioneel de stabiliteit hebt om het maximale uit deze training te halen. Als het trauma te vers is is er eerst rouw nodig en acceptatie. Twijfel je, neem dan contact op.
Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 06 – 40713683 / kernkrachtnu@gmail.com

Wanneer:

Zaterdag 14 november
12.00 -18.00 uur
Centrum DJOJ
o.l.v. Ellemieke Hemmers & Eline van Rijn
Kosten € 125,-
Maximaal 20 deelnemers

'Het spel der Tronen', een inleiding in het Wheel of Consent

Contact, we hebben het dagelijks. We genieten er van, verlangen er naar en worstelen er mee. Contact kan ons brengen bij onze diepste vreugde en onze grootste wanhoop. Meestal gaan we er vanuit dat het vanzelf gaat, het klikt of het klikt niet… Maar wat nou als je veel meer invloed uit kan oefenen op contact dan je denkt? Wat nou als je meer flow, meer energie en meer plezier kunt brengen in het contact met de mensen om je heen?

Het spel der tronen is voor iedereen die inzicht wil krijgen in de patronen die hij/zij onbewust hanteert in contact met anderen. Door met elkaar in een levend ‘Wheel of Consent’ te stappen zal je praktisch kennismaken met alle facetten die bij contact een rol spelen. We gaan experimenteren met afstand en nabijheid, geven, nemen, ontvangen, en toestaan én nog veel meer.

KERN Evenement 'Het spel der Tronen'

Je zal ontdekken dat je soms wel, maar vaker niet op je troon zit. En wie niet op zijn troon zit geeft zijn macht weg en vaak ook zijn kracht. Binnen deze training ga je ontdekken wat maakt dat je van je troon af kukelt en hoe je er weer op komt te zitten.

Deze twee uur durende workshop zal gegeven worden in een speelse en luchtige sfeer waar vaak de humor opgezocht zal worden onder leiding van psychosomatisch fysiotherapeut en bodyworker Eline van Rijn.

Wat het je op zal leveren is meer zelfkennis, een beter grensgevoel, een beter vermogen tot zelfzorg en meer plezier in je relaties. In de dagelijkse realiteit is het geleerde goed toepasbaar en omdat te ondersteunen krijgt je een leuk spel mee voor thuis.

De training wordt op verschillende locaties gegeven. Voor actuele data en meer informatie klik op onderstaande button.
Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 06 – 40713683 / kernkrachtnu@gmail.com

* Voor mensen die al bekend zijn met het Wheel of Consent of die na deze introductietraining meer verdieping zoeken, is er de gelegenheid deel te nemen aan ‘Ridders van de Veste’ – een training over verdedigingsstructuren, of ‘Koning van het Rijk’ – een jaartraining grensbewustzijn. Mensen die behoefte hebben aan meer privacy kunnen een afspraak maken voor een particuliere sessie psychosomatische fysiotherapie (deze worden deels vergoed).

'Ridders van de Veste', een deep dive in de assen van het Wheel of Consent

Deze training gaat over diep ingesleten patronen in contact en is voor iedereen die verlangt naar een dieper inzicht en meer vrijheid in zijn persoonlijke relatie tot contact via de assen van het Wheel of Consent.

In ‘Het spel der Tronen’ of een andere training heb je reeds praktisch kennis gemaakt met de meest voor de hand liggende aspecten in contact en heb je ook al een idee gekregen wat je favoriete kwadrant is en waar de meeste valkuilen liggen (als wat hier staat niet duidelijk voor je is, verwijs ik naar de training ‘Het spel der Tronen’, twijfel je neem dan contact op).

In deze training gaan we op speelse wijze in op steeds weer terugkerende relatiepatronen waar je tegen aan loopt. Het zal een mix worden van diverse aspecten waaronder systeemwerk en ‘voice dialog’. De diepte zal niet geschuwd worden. Dit is voor mensen die daadwerkelijk op zoek zijn naar een compassievolle, effectieve en humorvolle manier om te transformeren.

KERN Evenement 'Ridders van de Veste'

Ieder stelt een persoonlijk wiel samen, waardoor inzichtelijk wordt waar je goed in bent en wat je nog te leren hebt. Ieder zal leren dat er meerdere vesten zijn en dat elke veste zijn eigen taal en verdediging kent. Bovendien heeft elke veste een schaduwrijk, waar hele andere regels gelden. Het zogenaamde schaduw Wiel.

Hiermee neemt het bewustzijn rondom je patronen toe, waardoor vrijheid ontstaat om keuzes te maken. Deze keuzes kunnen in de training direct in de praktijk gebracht worden, waardoor je direct het resultaat kunt toetsen en mogelijk dingen bij kan stellen.

In de vier uur die deze training duurt, raken we de diepte aan en creëren we toepasbare mogelijkheden voor verandering. Voor wie graag steun wil in het verdere veranderingsproces zal in het jaar 2020 een doorlopende jaartraining starten omtrent de thema’s ‘veilig ik en grenzen in verbinding’.

De training wordt op verschillende locaties gegeven. Voor actuele data en meer informatie klik op onderstaande button.
Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 06 – 40713683 / kernkrachtnu@gmail.com

'Koning van het Rijk', doorlopende jaartraining grensbewustzijn

Stel je voor dat er helderheid in je is. Je weet wat je voelt, waar je ja en nee tegen zegt, je communicatie is zuiver en duidelijk, je creëert een leven vol harmonie, ontspanning en tevredenheid.
Hoe zou je dan in het leven staan? Wat zou dat doen met jou, de mensen en de wereld om je heen?

In deze doorlopende jaartraining ga je op basis van je dagelijks leven op zoek naar die aspecten in jezelf die je tot koning maken in je eigen rijk en de aspecten die je tot onderdaan maken van je omgeving, angsten en conditioneringen. Door je omgeving, en dat wat zij in je losmaakt, als spiegel te gebruiken ontwikkel je bewustzijn, een stevig grens gevoel, deemoed, kracht en liefde. Waardoor er helderheid ontstaat in jezelf, in je communicatie en in de relaties met de mensen om je heen.

 

In 8 avonden, elk met hun eigen thema, zul je, onder leiding van Eline van Rijn*, psychosomatisch fysiotherapeut en trainer bij KERN, elke keer weer op reis gaan in jezelf. Met behulp van concept denken, neurological mapping, systeemtraining, wheel of consent, lichaamswerk en voice dialog, zul je in toenemende mate landen in je eigen essentie waardoor een realiteit zichtbaar wordt die je eerder niet voor mogelijk hield. Verandering is geen doel, maar zal wel het gevolg zijn van de thuiskomst in jezelf.

Je leert:

  • waar je valkuilen liggen.
  • hoe je vrijheid ontwikkeld.
  • helder communiceren.

Je ontwikkelt:

  • gevoel voor je grenzen
  • kracht
  • (zelf)liefde
  • energie
  • compassie
Interview
Klik op de afbeelding om het interview te lezen

*Eline van Rijn is psychosomatische fysiotherapeut en trainer met 19 jaar ervaring. Onder haar leiding staat je een gegronde, warme en humorvolle spiritualiteit te wachten, die ingebed is in professionele en wetenschappelijke kennis.

Voor deze training heb je praktische ervaring met het ‘Wheel of Consent’ nodig.  Deze trainingen worden meerdere keren per jaar gegeven bij Djoj ( ‘Het spel der Tronen’ ), heb je die gemist, neem dan contact op, a.s. Vrijdag 17-1 wordt er weer een georganiseerd in Gouda.

De jaartraining wordt vooralsnog uitsluitend bij Djoj gegeven. Voor actuele data en meer informatie klik op onderstaande button.
Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 06 – 40713683 / kernkrachtnu@gmail.com